Bemutatkozás

Nyájas olvasónk, látogatónk! Köszöntünk téged szeretettel, és köszönjük, hogy megtisztelsz bennünket kitüntető érdeklődéseddel!

Meggyőződésünk, hogy a világ egy nagy könyv, amelyet Isten ujja írt tele. Ebben a könyvben minden ember, és állat, és növény, és kő, és csillag egy sor, egy fejezet, amely azért szerepelhet benne, mert a könyv szerzője érdemesnek, méltónak tartotta beleírni. Szeretjük olvasni ezt a könyvet, szeretjük megismerni, tanulmányozni a sorokat, fejezeteket benne, kíváncsiak vagyunk rájuk! A könyv szereplőinek sokfélesége hitünk szerint ajándék, látjuk mögöttük az Egyet, a szerzőt, aki örömét leli alkotásaiban, különben nem írta volna bele őket a legszentebb, legcsodálatosabb, legolvasmányosabb, legtragikusabb könyvbe: az életbe.

Az életbe, ami otthona minden koldushercegnek, útszéli csavargónak, szelíd vándortanítónak, bohém csepűrágónak, tisztalelkű költőnek éppúgy, mint a sikeres kalmárnak, a világjobbító vátesznek, a lángoló tekintetű utcai prédikátornak, a bölcs varázslónak vagy az erdők szelídlelkű madarászának. Az élet csarnokában egyként helyet találnak szegények, gazdagok, sikerre törők, aszkéták, vidékiek és városlakók, templomba járók és romkocsmában filozofálók.

Mi pedig szerény krónikásai vagyunk ennek az örvénylő, fortyogó, máskor fenségesen vagy fenyegetően hallgató, kacagó vagy síró, színes és mámoros kavalkádnak. Szóval és képpel próbáljuk meg letapogatni és megmutatni ezt a köröttünk morajló valót, abban reménykedve, hogy a betűk, a fények és árnyékok költészete olykor bepillantást enged a való ködfátyola mögött félénken, rejtőzködőn meghúzódó igazba is.

Nyájas olvasónk, látogatónk! Tarts velünk, olvassuk együtt az élet könyvét, élvezzük együtt az ízeit, a zamatát!

Barátsággal,
Banczik Róbert, a kép és Libor Zoltán, az írás

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s